Her kan du bruge krydsfiner i hjemmet

Det er som om, at danskerne for alvor er begyndt at få øjnene op for krydsfinerpladen. Krydsfinerpladen er en utrolig stærk plade, der ofte bruges som en beklædningsplade eller under tagpap. Den bruges også i vægge. Her i guiden kommer vi rundt omkring pladen, hvordan den er opbygget, samt hvor du kan bruge den.

Om krydsfinerplader

Som tidligere nævnt så er en krydsfiner en stærk og en holdbar plade. Den består af en masse små finerplader, der er limet sammen på kryds. Heraf kommer navnet krydsfiner. Da det er et stærkt materiale, skal man være opmærksom på, at det godt kan flosse. Derfor skal du bruge en skarp sav, når du skærer pladerne til. Gå gerne efter med en elhøvl. Så undgår du, at du skærer dig på pladen efterfølgende.

Hvor bruges krydsfiner?

Krydsfiner bruges til mange forskellige ting. I og med at mange har fået en mere rå stil i deres bolig, er de faktisk også begyndt at komme indendørs. Her bruges pladen som spisebordsplade, hvor den eksempelvis er blevet malet eller lakeret. Årerne er relativt tydelig i finerplader, og derfor er det faktisk en rigtig pæn træsort. Krydsfiner bruges dog stadig mest som beklædningsplader. Det kan være som vægge i skuret, værkstedet eller et tredje sted. Det er en kraftig plade, og derfor er de særligt velegnede til denne funktion. Mange møbler bliver også lavet af krydsfiner. Det kan være skabe, sofaer, med mere. Hvis du skal bygge noget af træ, bør krydsfiner være højt på din liste til vægbeklædningen. Det er nemlig et super godt materiale at arbejde med. Køb billig krydsfiner hos billigkrydsfiner.dk.

Gode råd inden køb af krydsfinerplader

Inden du går ud at investere i krydsfinerplader er det vigtigt, at du måler grundigt op. Skal du have pladerne skåret i byggemarkedet skal du være ret præcis med dine mål, så du ikke selv skal skære til, når du kommer hjem. Det giver ikke mening, hvis du betaler for det i byggemarkedet. Du bør også altid tænke over, kvaliteten på pladerne, alt efter hvor de skal bruges. Skal de for eksempel bruges under tagpap, er der nogle krav til, hvor meget de skal kunne bære. Ligeledes bør du altid behandle dine krydsfiner godt, så de ikke falmer på kort tid. De skal sandsynligvis kunne holde i mange år, og derfor er det vigtigt, at de får den rette træbehandling. Der kan godt være lidt forskel på behandlingen af krydsfinerplader. Derfor bør du altid spørge det sted, hvor du køber pladerne. Så er du helt sikker på, at de får den helt rigtige behandling.

Indlægs forfatter: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *